loooooove life today

Det doftar nyplockade kantareller i hela huset. Jag inser att jag saknat det. Att jag faktiskt börjar längta efter höstväder och varmare kläder.

Nu ska väskan packas med sovkläder, tandisborstis, vin, myshumör och glada miner. Ikväll beger jag mig tillsammans med tjejerna hem till Annis och spenderar en natt ute på landet. Man kan ju undra vad mer väskan borde packas med, landet liksom? :) Hihi, åååh vad mysigt! Jag längtar! Men först, lunch på ÄLSKADE Wiernan!

gravöl och dans, med mera

Okej, jag erkänner. För en timme sen sa jag att jag skulle kolla på film. Så blev det icke. Jag halvsover fortfarande framför facebook. Borde väl sova, men är för trött för att ens ställa bort datorn. Jag har i alla fall tur som har sällskap av underbara Stiko. Som jag dessutom får se live om några veckor. Hökarfesten den 12-13 augusti. Biljetterna köptes idag, så jag mår tipptopp, fast ögonen sviker mig då och då..

För övrigt vill jag ha en kväll med er alla snarast! + några fler.

friday night and everyone's moving

Äntligen helg. Äntligen ledighet. Jag är trött i fötterna efter allt stående och springande på jobbet. Så ska bli skönt att få en ledig helg och mysa med tjejerna :)

Efter jobbet kilade jag hem till pappa och grillade med honom och Dessi. Det blev god mat och mycket gott vin, faktiskt. Nomnom. Sedan mötte jag upp Lisa och Annis för en myskväll. Vi hamnade i Sveaparken och myste och lekte av oss lite, hah. Satt även och irriterade oss en aning på för hög (och en aningens dålig) musik från stadens lilla "festival". Men antar att det säkert är bättre om man är där på plats. Och hur som helst kul att det händer något här!

Nu har jag krupit ner i sköna sängen och njuter av att vara ensam hemma en natt. Trodde att det skulle bli jobbigt, gillar inte att vara ensam. Men det går ju toppen detta! Man kan ju faktiskt göra preciis vad man känner för. Lyssna på vilken dynga som helst (dock är det i detta fall ingen dynga till musik). Njuter nämligen av kommande veckans grymma festlista som Lisa och Emelie plockat ihop ;) Kan inte säga mer än att veckan förmodligen kommer bli jättebra. Men mer om det senare. Nu ska jag kika film!

2008.09.05

Tre år sedan. Hjäälp, känns som jag tog den där igår.

Julias dag, idaaag.

Klockan ringde kvart i 8. Jag vaknade och stängde av, helt. heeeja.
Mamma ropar kvart över 9, dags att gå upp kanske?!
Jag som börjar 10.. Bara att skylla sig själv och skynda sig med frukost och fix. Klar på 20min = rekord!
Dagen rullar på. Lunch från Wiernan (gottigott) och mycket kunder i butiken, tiden gick fort!
Slutade klockan 18, sprang in på Sportkompaniet med mamma och Krister eftersom de hade rea.
Jag köpte inget, men beställde hem sulor till skorna. Måste nämligen ha "specialdesignade" sulor för mina knäns skull.. Och även för att jag har höga fotvalv, blir trött i fossingarna annars. Gött, fast ne.... Hoppas de passar nu bara, de ringer om någon vecka när de anlänt..
Sedan satte jag mig bakom ratten i mammas bil. Vi åkte till Borlänge. Jag skulle inte handla. Men det slutade med att jag kom hem med ett par byxor, två bh'ar, tre par trosor och en stor ring. Hähä. Well, går man ensam i ett köpcenter och ska fördröja tid är det lätt att man spenderar lite pengar. Men tjänar man pengar får man också spendera pengar. "Pengar är till för att spenderas" som jag brukar (eller åtminstone brukade) säga. Sedan körde vi (med mig bakom ratten) runt i Borlänge, hem till Krister och sedan hem till älskade HDA. Blev en sväng in på ICA för att köpa räkor och nu har vi precis myst framför teven. Och ja, nu är det snaart dags för sängen.


Herregud, varför raddade jag precis upp min dag i varenda liten händelse? Känner mig skitjobbig nu.
Ska inte göras igen, promise.

Känn ingen sorg för mig Göteborg...

För vi ses ju snart igen?! ;)))



pw i kvällssolen

Ska man gå en ordentlig långpromenad med en riktig jakthund, kan man väl ändå förvänta sig bra fart? Så tänkte iallafall jag. Så min inställning var "Jippiiie, tummen upp för den här powerwalken! Kommer bli hur skönt som helst!"


(tummen upp)

Reslutatet blev dock något helt annat. Atlas stannade ungefär var femte meter... Stundvis gick det riktigt fort, stundvis kom vi ingen stans.. Alltså ett halvkasst resultat.


(Svajjigt...)


//lökig tjej

life's unfair

Har två av mina favoriter hemma hos mig inatt. Kan inte klaga! Har haft en enormt mysig kväll!:)
Stunder då livet är orättvist och avslutas på olika håll och olika sätt är det viktigt att ta vara på det man har och att finnas där för varandra. Sänder tankar, värme och kärlek till dem som mist sina nära och kära den senaste tiden. Livet är verkligen orättvist.

Nu ska jag och två av mina girls krypa till kojs och mysa. Vi tänker på er alla där ute och sörjer med er.
Rest in peace, angels.

Hur mycket skulle du kunna tänka dig att betala för att få gräset klippt?

Hittade pappa i Annonsbladet denna morgon. Haha, så bra svarat från honom!
"Ingenting, jag klarar av att klippa den själv än så länge."

secrets

Jag och systrarna har beställt hem lite grejor och idag ramlade det ner i brevlådan. Kan även berätta att det ska bli ett paket till våran pappsing. Jag tror att det kommer bli toppen! Kan ni gissa vad det är? ;)



Förresten. Jag kan inte sluta tänka på det som hänt i Norge. Fruktansvärt. Igårkväll började jag dessutom gråta, helt sinnes.. Satt och läste lite olika blogginlägg av tjejer som varit med mitt i all kaos och elände. Om hur de lyckats rädda sig själva och försökt hjälpa andra. Hur de blivit jagade och gjort sig illa. På sätt och vis ångrar jag att jag läste allt, men samtidigt vill jag verkligen veta och förstå vad de varit med om. Även om de är så ofattbart som det bara går. Jag blir så förbannad på denna man som orsakat så många så mycket. Det är sådana här stunder som man verkligen vaknar till och tänker på att man aldrig ska ta något eller något för givet. Inte ens morgondagen är säker. Ta hand om varandra!

var ska vi sova inatt?

Hemkommen från Göteborg. Trött och sliten efter att ha åkt flera mil i buss, då SJ krångliat till det som vanligt. Men trots det är jag glad och lycklig. Fast samtidigt deppig och tjurig. Det går nog inte ens att beskriva med ord hur otroligt fint och bra allt varit. Jag vill verkligen inte vara här hemma i Hedemora för tillfället (därav kommer deppandet). Jag önskar att vi faktiskt hade missat det där tåget som vi så nätt och jämnt hann ombord på vid centralen. Jag vill bara dit igen och stanna där. Tack för helgen tjejer och tack för helgen Göteborg <3

bilder kommer!

dreaming

Imorgon trillar alltså lönen in på kontot. Så det första jag ska göra när jag kommer hem från Göteborg är nog att boka en flygresa till Norge så jag kan hälsa på min underbara syster. Förmodligen blir det så att jag åker dit v44, då vi får höstlov. Men det visar sig. Man vet ju heller aldrig om det blir någon utlandis med tjejerna eller klassen den veckan, eller någon annan gång?;) Hur som helst ska jag dit, inget snack om saken!

craaazy

can't hide it at all

Om 24 timmar är vi almost, almost där! Jag och två av mina finaste. Vi kommer befinna oss i underbara Göteborg en hel helg. Jag kan inte ens begripa det själv hur mycket vi kommer ha för oss och hur enormt härligt det kommer bli. Jag får gåshud av bara tanken. I'm soooo excited!



iiiiiiiiiiih

the sweet life


Good morning. Idag är jag lite smått surig. Vaknade allergisk. Snuvig, tårögd, rödögd. Ingen glad Julia. Ingen höjdarmorgon. Men, ska sluta lipa och rycka upp mig istället. För jag får ju faktiskt sälja skor idag med och jag får ju faktiskt lön på fredag. Lagom och bra till Göteborg. Jag måste ha världens snällaste chef som tänker på sånt där. Tack Per!:)

stolt syster, hihi

skosäljarjullan

Dags för jobb. Extra pigg och glad idag, tror ni att det ger bättre resultat?;)

awesomeness

Weeiho! Efter jobbet tog jag min rasslande cykel hem till Emelie och blev där bjuden på mat eftersom jag var en hungrig tjej när jag slutat jobbet såhär på kvällen. Det bjöds också på onyttigheter i from av kladdkaka med jordgubbar och smultrondricka och såklart massa tjejsnack. Även Lisa var på plats! Göteborgsplanering och måndagsmys är inte helt fel!:)

"i'll be seeing you"

Wellwell, som ni säkert förstått (om ni läst det tidigare inlägget) hade jag väldigt kul igår! Idag har jag väl antagligen mått som jag förtjänar. Har till största delen legat och trängts med Karro i fåtöljen medan hennes kompisar ockuperat soffan. Det blir lite trångt när man är många och ska umgås i samma rum...

Det blev heller inte mycket sömn inatt så när jag fick fåtöljen för mig själv somnade jag bums. Så skönt och såå behövligt! Nu när jag vaknat till liv igen, fått i mig lite pizza, cola och godis så känner jag mig piggare. Känner dessvärre också hur huvudet fortfarande dunkar. Kan ju hoppas att det beror på alkoholen och inte på att jag börjar bli värre i förkylningen.. Och jag vill verkligen inte få feber, men kan ju erkänna att det känns som att det lutar mot det. Nåja, vet vem jag ska skylla på isåfall!;)

love to be impulsive

Man brukar ju säga att de är dedär oplanerade och impulsiva kvällarna som blir som bäst. Och jag måste faktiskt hålla med om det ännu en gång... Gårkvällen blev toppen! Rebecca drog med mig ut fast jag hade tänkt stanna inne. Vi hamnade på förfest hos Lovisa, spelade kortspel efter kortspel och när vi kände oss redo bar det av mot Halvan. Där lyckades jag (som vanligt) komma ifrån sällskapet jag anlände med och anslöt mig till min kära syster och hennes tre kompisar som bott här under helgen (Tove, Fia, David). Och självklart blev det massa snicksnack med en massa annat folk. Verkligen en toppenkväll!

Hemvägen blev också väldigt "impulsiv". Hade redan börjat styra stegen tillsammans med syster och co. mot hemmet, men plötsligt ändrades planerna och Jullan gick vidare på efterfest... Inte så tokigt!;)

eldarna målade himlen

Sitter och njuter framför den vackra himlen. I högtalarna spelas Hökartorget. Jag bara går och väntar på att deras en inspelning/låt ska släppas, längtarlängtar! Ni kommer förstå varför när ni hör låten! Så fin!

Himlen sen.. Åh! Så synd bara att kameran inte får med den starka färgskalan som egentligen pryder himlen...
Jag kan i alla fall erkänna att jag totalälskar att bo på Svedjan när man har en sådan vacker utsikt.



wisdom

- Is this just happening inside my head or is it the reality?
- Well of course it's happening inside your head. But that doesn't mean it's not the reality.

move your feet

Känner mig fortfarande sjuk efter peace and love. Det känns både i kroppen och knoppen. Blir trött för minsta lilla och snorar mest hela tiden. Dock alltid som värst på morgnar och kvällar, men så är det alltid. That's life. Ska åtminstone vara frisk till helgen! Lyckas jag inte ska jag ABSOLUT vara det till nästa helg, finns inget annat!

Idag har jag jobbat från 10-18. Trampat upp och ner för stegar på lagret och sprungit upp och ner från övre till nedre plan. Puuh! Efter jobbet blev det även en skön promenad med Pappa på berget. Uppskattas till 1000, även om det är kämpigt när man är förkyld! Så nu är jag trött och ska ögonaböj slänga mig i sängen! Nighty nighty folks

barbeque

Den otroligt mysiga grillkvällen hemma hos pappa för några veckor sedan.
En fin skara folk, satan i gatan vad dessa människor betyder mycket!


Karro, Pappa, Desi, Kusin Fredrik, Viktor, Jag och Annisen. Jossan står bakom kameran <3

sweet memories

Fyra småtjejer har vi här! Vet inte hur många år sedan det där var? Men vad roligt vi hade den där dagen/kvällen! :)

monday

Har precis storstädat klart huset. Eller nej, inte storstädat, men i alla fall känns det så i kroppen, är helt slut!
Hade tänkt att se klart på Johan Falk filmen nu och sedan krypa ner i sängen. Känns som en ganska bra idé. Imorgon väntar jobb 10-18 och därefter tror jag att jag ska ta mig ett träningspass i någon form. Får helt enkelt se hur det blir! :)

creepy

Sitter och myser med sovfrilla och i min oversize tischa från cheap monday som jag blev ägare till under peace and love veckan. Så stor, så skön, så nice. Känner mig lite smått creepy, eller hm, sunkig? Well, bjuder på det!
Nu ska jag vara duktig och dammsuga hela huset och därefter ska jag ner till fiket med Anna. Eventuellt kommer även Lisa och Emelie dit och gör oss sällskap så ska vi snacka lite sommarplaner. ;)

l ♥ v e



Petra & Andreas

Krusenbergs Herrgård

Home, sweet home? Nja, hade gärna stannat kvar i Uppsala några dagar till. För jag har verkligen haft en underbar helg med syrran vid Mälaren, vid en jättevacker herrgård där bröllopet ägde rum. Och lilla Nikolai (stavning?) har varit hur gullig som helst hela helgen! Så söt liten kille! :) Är gärna barnvakt åt den killen igen!

Skulle absolut kunna gifta mig på den här vackra platsen själv en dag.. ååh det var så fint allting!

time goes by

Jag jobbar dagarna i ända, nästan. 10-18 nästan varje dag. Men det är kul och dessutom CASH IS KING, typ.
I tisdags var jag ledig och ägnade dagen åt en hel dagsutflykt med min syster Pernilla och hennes pojkvän Simon. Helmysig dag, några bilder kanske kommer..

I onsdags hade jag och tjejerna myskväll på Målargatan 4, alltså hos Emelies pappa. Det blev även lite sleepover. Så mysigt! Vi kikade även på Harry Potter, första delen av den sista filmen. Vi laddar inför premiären av den sista liksom! ;)

Nu ska jag kila till jobbet och stannar där tills klockan slår 16:00. Då rusar jag ner till tågstationen och beger mig till Uppsala med min syster Karolina. Hon ska sjunga på ett bröllop och jag ska sjunga med henne på festen ikväll (bröllopet är imorgon). Sedan ska jag passa en liten bebis som icke får störa under helgen. Ska bli roligt! :)
Ser fram emot en helg med massa mys, klipphäng, sång, god mat och säkert sköna sängar. Hihi, puss!

om jag blundar kan ingen se

Kroppen värker, skrapsåren svider, blåmärken pryder armar och ben, febern stiger, halsen skriker, huvudet dunkar och öronen tjuter. Men det finns ingen anledning till att klaga. För ...... det var så jävla värt det! Älskar Peace & Love. Vill leva om veckan på nytt, om och om och om igen. Så underbart! Folket, stämningen, musiken, känslorna. Ååååh!

Wellwell, ska slänga mig i duschen nu. Sen ska jag och syrran beställa hem lite online pizza och bara götta oss. Älskar bakisdagar tillsammans med någon av mina syrror! Ska göra allt för att kurera mig så mycket det bara går. Arbete imorgon. Känner mig trots allt rätt laddad! För jag menar... efter en vecka på peace and love klarar man väl vad som helst? ;)

vi är på gång

Har varit hem och laddat batterierna för att nu klara av resten av festivalen. Det kommer bli så grymt!
Deadmau5 som vi såg igår, är nog bland det bästa jag varit med om! Helt sinnes, galet, underbart bra! Det börjar även kännas på rösten att man är på festival, kunde knappt prata när jag steg ur sängen imorse, haha! Men det är så det ska vara, bara att köra pååå! ;)

Har även träffat en norsk vän (som jag "lärde känna" på Rhodos med Linnéa för två år sedan) och försökt få brudarna att tala norsk med mig (eftersom att min syster bor där och även Simen som vi träffade igår). Det roliga med den grejen var att tjejerna började snacka göteborgska istället! Gick alltså inte så bra, men underbart kul, haha!

peace and love fra julia

julia nordman

everything is possible if you just believe...

RSS 2.0